woensdag 21 februari 2024

Farato

Sinds 2008 is Kans voor Gambia nauw betrokken bij Gambia , mede door de indrukken na een eerste vakantie. Nederlandse vrienden, die daar wonen, hebben er een school gebouwd. Onze bestuursleden hebben dit project in Berending, de Pallumschool, jarenlang ondersteund.

Een aantal jaren geleden kwamen we in Farato terecht, een heel vriendelijk dorpje. Farato ligt ongeveer 25 minuten rijden vanaf het vliegveld.

De omgeving, de wijk waar Kans voor Gambia actief is,  groeit en de voorzieningen zijn beperkt, zeker wat betreft het onderwijs.

Naast het realiseren van een school willen we ook projecten opstarten om de mensen in het dorp werkgelegenheid te bieden. We vinden het belangrijk dat de mensen zelf mee aanpakken zodat ze over een aantal jaren grotendeels zelf de school draaiende kunnen houden.

De projecten eromheen zijn o.a. aankoop van 2 stukken grond voor verbouwing van groente tuin en lokale markthal. Hier kunnen we de eigen verbouwde groenten verkopen maar ook de lokale mensen kunnen een plekje huren voor de verkoop van hun eigen spullen. Ook is hier dan een ruimte voor de gebruikte kleding die we vanuit Nederland opsturen.