Wie zijn wij?

 

In maart 2008 is het begonnen…

Hay en Hubertine Theeuwen gingen voor een weekje vakantie naar Gambia. In die week hebben zij hun hart verloren aan het land. Vanaf dat moment zijn zij elk jaar in maart en oktober afgereisd naar hun geliefde Gambia. Zij hebben heel veel gezien, gehoord en hier en daar de handen uit de mouwen gestoken. Ook wilden zij weten hoe het reilen en zeilen in Gambia een beetje in elkaar zat.

De eerste 7 jaren hebben zij veel geholpen in het plaatsje Berending (bij Gunjur) waar een vriendin woont. Zij heeft met hulp van diverse sponsoren en een Nederlands stichting een Nursery school, een primary school en een middelbare school gebouwd.

In Farato, waar hun ‘Gambiaanse zoon’ woont zagen zij veel kinderen over straat zwerven. Hier ontstond het plan om zelf een schooltje op te richten, te beginnen met een nursery (kleuter) school. “Onderwijs is de basis voor het creëren van kansen.”

Uit ervaring van anderen en eigen waarnemingen vonden zij het niet verstandig om lukraak te beginnen. Omdat het onmogelijk is om met 2 mensen dit op te starten werd met op 25 dec. 2015 de stichting ‘Kans voor Gambia’ opgericht. Deze stichting is zowel in Nederland als in Gambia geregistreerd. In Nederland zijn er 3 bestuursleden en een aantal vrijwilligers, in Gambia zijn er ook 3 bestuursleden naast een aantal vrijwilligers.

De mogelijkheden onderzoeken en op zoek gaan naar donateurs en sponsoren waren de eerste stappen die gezet werden.

Door de ondersteuning van velen waren we in november 2017 in staat een huis aan te kopen. De grond en het gebouw is eigendom van de stichting!

De verbouwing en inrichting van het gebouw tot school kost veel geld. Daarom zijn er diverse acties georganiseerd en hebben we via de media onze stichting voor het voetlicht gebracht.