maandag 15 april 2024

Opening “Fankanta Daycare and Nursery School”

 

Vrijdag 25 oktober was het dan zover.
opening fankanta 01Na onze aankomst op maandagmiddag konden we volop aan de slag om nog enkele zaken te regelen. Eerst moest er nog het een ander worden afgestemd betreffende de opening. Daarna waren er nog een aantal organisatorische en inhoudelijke zaken waarvoor de school onze ondersteuning had gevraagd.

En dan is het zover ... in verband met het middaggebed kon de opening pas om 15.30 uur plaatsvinden. En dan blijkt dat niet iedereen het zo nauw neemt wat afspraak betreft. Vanaf 13.00 stroomden langzaam ouders, kinderen en andere belangstellenden binnen. Vanaf 15.00 werd het druk. Maar om half vier kond er niet gestart worden met de opening. Enkele belangrijke gasten waren er nog niet. Wachten en wachten. Uiteindelijk was iedereen present en kon er gestart worden.

opening fankanta 03En het moet gezegd worden ... het wachten loonde zich de moeite ... achter de schermen was er veel meer georganiseerd dan wij wisten. Het enthousiasme van de bevolking was geweldig. Na alle officiële plichtplegingen werd er volop gefeest ... een geweldige Gambiaanse party waar jong en oud, Gambianen en Nederlanders helemaal uit de bol gingen.

De moeders hadden voor iedereen gekookt. De geuren zorgden voor een extra feestelijk gevoel wat er toe leidde dat sommigen zich niet konden bedwingen en al eerder dan afgesproken aan het eten sloegen.


opening fankanta 02De afspraak was dat om 20.00 uur het feest afgelopen zou zijn ... en dan blijkt dat het in Gambia ook moeilijk is om een geweldig feestje te beëindigen.

Al met al een geweldige dag. Een dag waarop iedereen kon zien wat er in korte tijd door onze Gambiaanse vrienden gerealiseerd is. Een school waar iedereen trots op mag zijn. En nu rest de uitdaging aan de bevolking en aan ons om te zorgen dat de school over een aantal jaren grotendeels op eigen benen kan staan.

opening fankanta 04