maandag 15 april 2024

Antwerpen Banjul Challenge 2022

Antwerpen Banjul 01Op 1 oktober zijn we met 25 auto’s en 4 motoren vol goede moed gestart met de Challenge.
Vier teams reden er voor Kans voor Gambia. Helaas is heeft één van de vier in Toledo in Spanje moeten afhaken door panne. Het zou ongeveer een week duren voordat de desbetreffende garage de onderdelen binnen zou krijgen en dat was voor ons te laat om de boot naar Marokko te halen. Alle teams moesten verplicht tegelijk de overtocht naar Marokko maken. De uitgevallen auto is (via de verzekering) terug naar Nederland gebracht en zal indien mogelijk gerepareerd worden. Als dit lukt zal hij naar alle waarschijnlijkheid een volgende keer met de Challenge alsnog naar Gambia gaan.

De tocht was in een woord geweldig. We hebben veel gezien, gelachen, geknokt en meegemaakt.
Soms was het echt afzien omdat er niet overal goede en soms geen sanitaire voorzieningen waren ...  Ook was het bij vlagen ontzettend warm. De meeste teams hebben in hun auto overnacht om de kosten te drukken en ook hebben we vaak gezamenlijk zelf gekookt. Iedereen had genoeg proviand bij zich.

Het mooiste was Marokko: qua natuur, de machtige berglandschappen en de vriendelijke mensen. De Sahara en Mauritanië hadden ook hun charmes met de uitgestrekte zandvlaktes, dromedarissen en de prachtige kliffen langs de zee. Maar vanaf zuid Marokko tot en met Gambia heerst ontzettend veel armoede onder de mensen.

Op 20 oktober zijn er 22 auto’s en 4 motoren over de finish gereden als besluit van een fantastisch en onvergetelijk avontuur.
Daags erna, op vrijdag 21 oktober, had de Fankantaschool in Farato in Gambia voor onze 4 teams een welkomstceremonie georganiseerd. Het was letterlijk en figuurlijk een warme bijeenkomst, die zeer werd gewaardeerd.
Op zaterdag werden de auto’s leeg gemaakt, gewassen en klaar gemaakt voor de veiling. De drie overgebleven auto’s hebben op de veiling netto 10.331 euro opgebracht.
Een prachtig resultaat. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar was zeker de moeite waard

Als er nog mensen zijn die de Antwerpen Banjul Challenge willen rijden:
Deze gaat weer van start op zaterdag 7 oktober 2023.

Zie www.antwerpenbanjul.com of informeer bij ons.