dinsdag 7 april 2020
donderdag, 05 april 2018 14:07

Verslag (werk)vakantie Gambia 2018

gambia maart 2018 02gambia maart 2018 01Van 12 t/m 23 maart zijn we weer op (werk) vakantie geweest in Gambia. We hebben diverse spullen, die we van sponsoren hebben gekregen, uitgedeeld. Tevens hebben we de kinderen en de leerkrachten op de hoogte gebracht over de stand van zaken omtrent de nieuwe school in aanbouw. Iedereen was super blij!

In november 2017 hebben we een bestaand huis gekocht dat omgetoverd wordt tot een school . We beginnen met 4 klaslokalen en een dagopvang. We streven er naar om in september 2019 de kinderen hier te laten starten aan hun nieuwe schooljaar. De bouwtekeningen zijn klaar en besproken. Er is al begonnen met het slopen van de plafonds en een aantal muren die eruit moeten zijn gemarkeerd. Hier zullen ze binnenkort ook mee beginnen.

(meer foto's van het bezoek aan Gambia zijn HIER te vinden ...)

Na de Antwerpen – Banjul Challenge zal de verbouwing officieel van start gaan. Hopelijk is er dan voldoende geld binnen gekomen om de verbouwing verder te realiseren.

Als er mensen zijn die eens een kijkje willen gaan nemen en/of op vrijwillige basis mee willen helpen aan de verbouwing, laat het ons dan even weten via een mail naar

Op zaterdag 14 april organiseren we een benefiet dag/avond met een loterij waarvan de hoofdprijs een waardecheque is! ’s Avonds is er een jaren ’70 / ’80 avond met diverse leuke standjes.

De volledige opbrengst komt ten gunste van de school. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd. De locatie hiervoor is Liesbeth’s Grand Café in Horst.

 

2016

Basisschool de Kameleon uit Grubbenvorst heeft Kans voor Gambia uitgeroepen als “Het Goede Doel” van het jaar 2016. Uiteraard zijn we hier heel erg blij mee waar onze hartelijke dank hiervoor.

Dinsdag 5 januari is door onze stichting een presentatie over Gambia op school verzorgd. Maandag 21 maart is er een Paasmarkt op de school. Een aantal kinderen gaan meedoen aan de Venloop 2016 die plaats vindt op zondag 20 maart. Alle opbrengsten zijn voor Kans voor Gambia.