woensdag 21 februari 2024

School

In 2017 waren we in staat om een groot woonhuis met grond te kopen. Dit gebouw ligt precies in de regio waar wij de school willen realiseren. En het bleek ook nog goedkoper te zijn dan grond te verwerven en hier een nieuw schoolgebouw op te zetten.

Onze school richt zich in eerste instantie op de jongste kinderen van 4 tot 7 jaar. Zodra dit naar wens verloopt willen we ook uitbreiden met groepen van 7 tot 12 jaar (primary school).

Bij het huis (school) moeten nog veel werkzaamheden worden verricht. Elektriciteit was al aanwezig, inmiddels is ook de waterleiding naar de school gelegd.

Diverse binnenmuren zijn gesloopt en nu het geld van de Challenge binnen is kan er ook gestart worden met de verbouwing.

Links en rechts dienen er muren te komen om goede lokalen te maken. Er komen tegelvloeren in de klaslokalen en de hele school wordt aan de binnen- en buitenkant gestukadoord. Er komen 3x 2 toiletten voor de kinderen en leerkrachten en er wordt aan de voorkant een ruimte aangebouwd voor het eventueel huisvesten van de day care.

De binnenplaats wordt gedeeltelijk verhard (betonnen vloer)  zodat de kinderen ook in het regenseizoen buiten kunnen spelen. Verder moet de stenen omheining op enkele plekken bijgewerkt worden. Als laatste wordt aan de voorkant van de school een afdak geplaatst om hier een kleine verkoopplaats te realiseren waar de bevolking gebruik van kan maken.