donderdag 20 februari 2020
maandag, 08 mei 2017 14:06

Antwerpen Banjul Challenge, update

antwerp banjul 01Op 6 oktober zijn de volgende 5 teams van start gegaan voor de editie 2018 van  de Antwerp-Banjul Challenge:

  • Team Kans voor Gambia Road on the Road
  • Opa’s on Tour
  • Roadrunner to Gambia
  • Team S.M.A.R.T
  • Team Stuufzand

Ons eigen team werd gevormd door Ronald Janssen en Hay Theeuwen. Super trots waren we op onze teams. Het doel om zoveel geld binnen te halen dat we met de verbouwing konden beginnen.

De 5 teams hebben een geweldige tocht gehad en zijn veilig zonder noemenswaardige problemen op donderdag 25 oktober over de finish gekomen. Op zondag 28 oktober was de veiling van de auto’s en de opbrengst was grandioos!!! Door dit resultaat kunnen de school realiseren. We streven ernaar medio maart 2019 klaar te zijn met de verbouwing en in september 2019 van start te gaan. De definitieve opening is gepland voor oktober 2019.

Het was soms bloed, zweet en tranen maar als je er in geloofd, kom je een heel eind.

Meer informatie over de deelnemende teams zijn te vinden via de volgende links:

https://www.antwerpenbanjul.com/deelnemers/

https://www.facebook.com/kansvoorgambia/

https://www.facebook.com/Opa-S-On-Tour-pagina-1117535094971142/

https://www.facebook.com/road.runnergambia.1

Op zaterdag 14 april 2018 wordt er een benefiet dag/avond georganiseerd door Team Kans voor Gambia on the Road samen met de mederijders.  De locatie hiervoor is Liesbeth’s Grand Café in Horst. Vanaf ‘s morgen 10.00 uur kan iedereen de auto’s waarmee de challenge gereden gaat worden bezichtigen. ‘s Avonds is er vanaf 20.00 uur een 70/80 Party met diverse verrassingen. Entree kaartjes voor de 70/80 party zijn te bestellen via en deze kosten 6.50 euro in de voorverkoop en 7.50 euro aan de kassa. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Team Kans voor Gambia on the Road.

Mei 2017: Vanaf nu is er de mogelijkheid voor deelnemers aan de Antwerpen-Banjul Challenge om geld in te zamelen en dus te rijden voor Kans voor Gambia.

De Antwerpen-Banjul Challenge is een avontuurlijke reis door 7 landen, de Sahara en de Merzouga duinen. Deelnemers maken kennis met de verschillende landschappen en culturen die de West-Afrikaanse landen te bieden hebben. Na aankomst wordt de auto geveild en de opbrengst gaat naar een door de deelnemer gekozen project in Gambia.

Zie onderstaande links voor meer informatie.

https://www.antwerpenbanjul.com/projecten/farato-school

https://www.youtube.com/watch?v=NuICoPN0mqw